European Archery Athletes Foundation

Küldetés:

Sportolóként, íjászversenyzőként, íjászedzőként, tanárként, más sportok edzőjeként, és nem utolsó sorban főként sportszakemberként, sokszor tapasztaltuk azt, hogy kevés lehetőség adódik a sportoló fiatalok számára a sport és a tanulás olyan összeegyeztetésére, melyben a fő helyet a sport foglalja el, a tanulmányok folytatása pedig játékos alternatív keretek között személyre szabottan folytatódik.

Hisszük, hogy a sportoló diákok, kortól függetlenül szeretnek tanulni is, amennyiben az megfelel érdeklődési körüknek, főleg akkor, ha az játékos formában történik. Sokkal rövidebb idő alatt képesek elsajátítani a jó tanulmányi eredményükhöz szükséges tananyagot, amennyiben az megfelel saját személyiségüknek.

Nagyon sok módszer áll rendelkezésre, mely a hagyományos oktatási rendszerben nem alkalmazható, a berögzült 45 perces időkorlát, a magas osztálylétszám, a személyiséget figyelembe nem vevő oktatási rendszer és még sorolhatnánk tovább azokat az indokokat, melyek megakadályozzák a hatékony tanulási/nevelési/pedagógiai folyamatot.

Az alapítvány olyan lehetőséget szeretne teremteni a fiatal sportolók számára, melyben minden személy, habitusának/személyiségének megfelelő, személyre szabott pedagógiai nevelési módszerben részesül mind az íjász technika elsajátítása, mind pedig a közismereti tárgyak elsajátítása terén.

Ezáltal lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a sportoló megtalálja azt az utat, melyben a tehetségének, szorgalmának megfelelően, kimagasló teljesítményt tudjon nyújtani szeretett sportágában, akár szabadidős tevékenysége során vagy netán sokkal magasabb szinten, akár az olimpiai/világverseny részvételt tűzve ki célul.

Az alapítvány célja főként az európai íjászok minőségi oktatásának nyújtana lehetőséget, mind szakmai (íjász technika oktatása) téren, mind a közismereti tantárgyak oktatásában, de szívesen várjuk más sportág sportolóit is.

Más szóval inspirációt és innovációt nyújtani az európai íjász sportolóknak.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!